"Romania nu este acum in planurile noastre in privinta investitiilor. Ne concentram in piete cu un tranzit important al gazelor, cum ar fi Turcia, Ungaria, Slovacia, Austria si Ucraina. Aici vom continua sa facem investitii", a declarat vicepresedintele de dezvoltarea afacerilor in Europa al Shell Energy Europe, Jorge Santos Silva, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, compania trebuie sa-si stabileasca prioritatile in ceea ce priveste planurile de dezvoltare. “Analizam, urmarim si proiectele Nabucco, South Stream, pentru a vedem cum evolueaza si unde sa facem investitii”, a precizat oficialul Shell Energy Europe.

Grupul Shell a incheiat investitiile in Romania in 2004, cand a vandut grupului MOL din Ungaria reteaua de benzinarii pe care o detinea aici. Anul urmator, de la 1 aprilie 2005, Shell Romania a devenit parte a Grupului MOL sub numele de MOL Ro Comert SRL.

Shell Energy Europe este membra a grupului Royal Dutch Shell si are activitati pe piata gazelor din 17 tari europene. Shell Energy Europe are 400 de angajati si peste 7.000 de clienti. Shell are cea mai mare cota de piata la vanzarile de gaz natural lichefiat (LNG), la nivel global. Grupul Shell este constituit din companii energetice si de petrochimie si are 104.000 angajati in peste 110 tari, potrivit datelor companiei.