Directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat astazi, in cadrul dezbaterii “Mediu si energie" organizata de cotidianul Business Standard, ca trebuie stimulata dezvoltarea energiilor alternative in conditiile in care dependenta Romaniei de import ar putea creste in viitor, scrie NewsIn.

"Cererea de energie electrica la nivel global poate ajunge sa creasca cu 50%. Resursele primare de energie (carbune, titei, gaz) sunt limitate, iar dependenta de import a Romaniei poate sa creasca (fata de acei unu, doi furnizori din piata externa)", a afirmat Mariana Gheorghe.

Potrivit directorului general executiv al Petrom, resursele traditionale de energie nu sunt suficiente si trebuie sa fie stimulata dezvoltarea energiilor alternative. "Potentialul Romaniei este deosebit in domeniul energiei alternative: eoliana, geotermala, etc", a mai afirmat Mariana Gheorghe.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie si exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, avand o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

Grupul austriac OMV, din industria de petrol si gaze din Europa centrala, detine 51,011% din actiunile Petrom. AVAS detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,026% iar 6,214% apartin actionarilor minoritari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si