"Agrostar a depus la Ministerul Agriculturii si la Ministerul Muncii o nota prin care cere trecerea in somaj tehnic a circa 50.000 de agricultori, dar cu siguranta numarul acestora va fi mai mare. Deja multe societati din agricultura se afla in incapacitatea de asi continua activitatea, astfel estimez ca in curand 75% dintre angajatii afiliati Agrostar vor intra in somaj tehnic", a precizat, citat de NewsIn, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe - Agrostar.

Niculae a precizat ca somajul tehnic inseamna mentinerea angajatilor care vor fi platiti cu 75%, insa nu vor lucra pentru a nu produce pe stoc, pana cel mai probabil in luna aprilie.

Potrivit acestuia, ca prim efect al situatiei date, lucrarile de primavara vor fi mult intarziate. De asemenea, spune acesta, o mare parte din suprafata agricola a Romaniei nu va fi insamantata.

Citeste si:

In ce priveste solutiile necesare diminuarii impactului crezei asupra agriculturii autohtone, Niculae a indicat masuri sporite de finantare a sectorului. "Ministerul agriculturii trebuie sa puna la punct masuri rapide de finatarea a subventiilor in agricultura, printr-o politica de sprijin financiar revizuita", a adaugat presedintele Agrostar.

Acesta a mentionat, de asemena, ca lipsa unor astfel de masuri ar putea duce la o si mai mare dependenta de importuri de produse agroalimentare.