"Casa Sociala a Constructorilor va asigura 75% din salariu pentru aproape 35.000 de angajati pana in luna aprilie, insa daca nu se intrevede o revigorare a activitatii din contructii, pana in primavara, acestia urmeaza a fi trimisi in somaj. Acestia li se vor alatura celor aproape 70.000 de angajati care vor fi disponibilizati pana in luna ianuarie 2009", a precizat presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor din Costructii (ARACO), Laurentiu Plosceanu, citat de NewsIn.

Reprezentantul firmelor din constructii estimeaza ca numarul angajatilor din acest sector va scadea in scurt timp de la 420.000 la 350.000 de angajati.

Potrivit lui Plosceanu, cel putin 32% din firmele de constructii care activeaza pe piata imobiliarelor sunt afectate grav de criza financiara care afecteaza economia romanesca, iar numarul acestora ar putea sa creasca in 2009 daca noul guvern nu va gasi solutii pentru atragerea fondurilor europene destinate infrastructurii si bani pentru finantarea acestora.

"Este nevoie de o noua atitudine a sistemului bancar in ce priveste finantarea firmelor de constructii, intrucat exista foarte multa incertitudine in acest moment. Cred, totodata, ca noul guvern va fi obligat sa urce cota unica la 19%, pentru a putea dispune de fondurile necesare asigurarii cofinantarii fondurilor europene alocate infrastructurii din Romania", a mai spus seful ARACO.