Producatorul national de materiale de constructii Baumix isi propune sa mentina o marja de crestere de circa 50% pentru anul urmator, pana la 16,5 milioane de euro, bazandu-se, in principal, pe extinderea teritoriala si, implicit, prin consolidarea cotei de piata.

Rezultatele financiare ale companiei Baumix indica o cifra de afaceri pentru 2008 de aproximativ 11 milioane de euro, indicele EBIDTA inregistrand o crestere cu 57% fata de anul 2007, in conditiile in care volumul pietei mortarelor uscate a inregistrat in acest an o majorare de doar 10% fata de anul anterior.

Potrivit omului de afaceri Augustin Russu, proprietarul Baumix, in contextul crizei actuale, compania isi propune sa mentina aceeasi marja de crestere si pentru anul urmator. Acesta mai spune ca in 2008, vanzarile pe segmentul “business-to- business” au reprezentat 30% din totalul vanzarilor Baumix.

"Pe segmentul business-to-business, datorita partenerilor ca Pazo Grup, Madagos, Rorom Big si multi altii, am reusit implementarea produselor profesionale in cadrul principalilor constructori din Romania", a mai declarat Russu.

Baumix activeaza pe piata producatorilor de materiale de constructii inca din anul 2003, fiind controlata de omul de afaceri Augustin Russu. Compania estimase initial pentru acest o crestere a afacerilor la 14 milioane de euro. Cu un numar total de 128 de angajati si doua puncte de lucru, unul la Ploiesti si celalalt in Gherla, judetul Cluj, Baumix ofera sisteme de placari ceramice, sisteme pentru finisarea pardoselilor, a peretilor, cat si sisteme pentru termoizolatii.

Piata de adezivi din Romania, evaluata la circa 120 milioane de euro in 2007, este disputata de companii precum Henkel, Baumit, Adeplast, Baumix, Euro MGA si Saint-Gobain Weber.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Interviu aEURsla dubluaEURt: Cum evolueaza renovarea penitenciarelor