Angajatii recrutati pe pozitii de manager primesc salarii cu 20-30% mai mici comparativ cu perioada anului trecut, inainte de inceputul crizei financiare.

“Deja au scazut salariile de intrare. Primesc cu 20-30% mai putin decat acum cinci luni”, a declarat head-hunter-ul George Butunoiu.

Cadenta de scadere este confirmata si de Petra Votisky, Country Manager-ul Human Value International (HVI). “Exista o tendinta a managerilor de a tine ascunse cifrele exacte, dar cred ca in cele mai afectate domenii din cauza crizei vom avea scaderi de 20-30% ale salariilor”, spune Votisky.

Ea spune ca aceasta practica inceputa in luna decembrie prevede scaderea bonusurilor extrasalariale pentru managerii care continua sa lucreze in aceeasi companie si o scadere a salariului propus daca managerul isi cauta alt loc de munca.

Specialistul HVI considera totusi ca actionarii companiilor ar trebui sa managerieze cu grija propunerile de salarizare pentru cei pusi la conducerea business-ului, precizand ca in ceea ce priveste pozitiile de general manager salariile nu vor avea de suferit semnificativ.

Remuneratia managerilor din Romania se ridica in jurul a cateva zeci de mii de euro in domeniul bancar si in sectorul energetic, apreciaza Votisky. Potrivit acesteia, salariile de top se incadreaza intre 5.000 si 15.000 sau chiar mai mult in energie, banking si in constructii, in timp ce bonusurile primite variaza intre trei si sase salarii.

“Salariile managerilor depind direct de cifra de afaceri a firmei si de profit. Ca o aproximare, pentru firme cu cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro salariul net poate ajunge sau depasi 10.000 de euro”, a declarat Butunoiu.

Cititi mai multe in suplimentul de astazi dedicat pietei de resurse umane Wall-Street Careers.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ce salarii platesc Petrom, BRD si celalalte mari companii de pe bursa