Producatorul de materiale de constructii Somaco Grup Prefabricate, detinut de fondul suedez de investitii Oresa Ventures, isi propune pentru 2009 o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro, nivel similar cu cel de anul trecut, in conditiile in care numarul angajatilor s-a redus cu circa 100 de oameni.
“Estimam ca piata va fi dificila in 2009, dar pe termen lung suntem increzatori ca investitiile in locuinte, spatii comerciale, industriale si mai ales in infrastructura vor permite cresteri interesante ale acestui sector”, spune Cornel Marian (foto), managing director Oresa Ventures.

Oresa Ventures a achizitionat in toamna anului trecut trei fabrici (Buzau, Roman si Adjud) ale companiei Somaco pentru 32,5 milioane de euro, la momentul preluarii cele trei unitati de productie avand aproximativ 500 de angajati. In prezent, personalul din cele trei fabrici si din sediul central din Bucuresti al Somaco a scazut la 400 de oameni.

Fondul de private equity estimeaza ca pana in 2013-2014 cifra de afaceri a Somaco va ajunge la 60 milioane de euro, de trei ori mai mult decat in 2008. De asemenea, suedezii vor investi 8-10 milioane de euro pana in 2012 in modernizarea, automatizarea si logistica Somaco.

Fondul de investitii a anuntat noua conducere a Somaco. Bengt Jansson, care a ocupat vreme de 8 ani functia de CEO al grupului finlandez Consolis, unul dintre cei mai mari producatori europeni de prefabricate, este noul presedinte al boardului Somaco, in vreme ce CEO-ul companiei este Gabriel Colobatiu, fost director general la SMC Turda.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri