“Estimam ca piata va fi dificila in 2009, dar pe termen lung suntem increzatori ca investitiile in locuinte, spatii comerciale, industriale si mai ales in infrastructura vor permite cresteri interesante ale acestui sector”, spune Cornel Marian (foto), managing director Oresa Ventures.

Oresa Ventures a achizitionat in toamna anului trecut trei fabrici (Buzau, Roman si Adjud) ale companiei Somaco pentru 32,5 milioane de euro, la momentul preluarii cele trei unitati de productie avand aproximativ 500 de angajati. In prezent, personalul din cele trei fabrici si din sediul central din Bucuresti al Somaco a scazut la 400 de oameni.

Fondul de private equity estimeaza ca pana in 2013-2014 cifra de afaceri a Somaco va ajunge la 60 milioane de euro, de trei ori mai mult decat in 2008. De asemenea, suedezii vor investi 8-10 milioane de euro pana in 2012 in modernizarea, automatizarea si logistica Somaco.

Fondul de investitii a anuntat noua conducere a Somaco. Bengt Jansson, care a ocupat vreme de 8 ani functia de CEO al grupului finlandez Consolis, unul dintre cei mai mari producatori europeni de prefabricate, este noul presedinte al boardului Somaco, in vreme ce CEO-ul companiei este Gabriel Colobatiu, fost director general la SMC Turda.