Producatorul de materiale izolante Knauf Insulation, parte a grupului german Knauf, a redus cu 5-10% preturile in acest an, pe fondul scaderii pietei constructiilor. Compania a operat modificarile de pret in incercarea de a-si atinge tinta de afaceri din acest an, de 9 milioane de euro.
“Am decis sa compensam scaderea cererii de materiale izolante cu o reducere a pretului. Aceasta modificare a preturilor se va reflecta cu siguranta si in scaderea profitabilitatii companiei in 2009. Ne asteptam ca scaderea profitului sa fie direct proportionala cu reducerea de pret pe care am operat-o”, spune Adrian Garofeanu, director comercial Knauf Insulation.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 7 milioane de euro in 2008, primul an de activitate pe piata locala. Garofeanu nu a dorit sa precizeze ce profit a inregistrat Knauf Insulation pe piata locala in 2008.

Profitul companiei din 2009 nu va fi afectat doar de reducerea preturilor, ci si de aprecierea euro in raport cu moneda nationala, pentru ca mare parte din produsele Knauf Insulation sunt importate la un pret calculat in euro. “Unul dintre principalele noastre dezavantaje in fata competitorilor este ca nu avem o unitate de productie in Romania si, prin urmare, suntem nevoiti sa aducem produse din Cehia sau Slovacia. Transportul produselor constituie pana la 10% din pretul final al produselor vandute in Romania”, subliniaza directorul comercial al Knauf Insulation.

Compania nu detine o unitate de productie in Romania si nici nu intentioneaza sa construiasca una in perioada urmatoare. “Nu stiu cat ar costa deschiderea unei unitati de productie in Romania, insa, orientativ, fabrica Knauf din Cehia, care a fost inaugurata anul trecut, a necesitat investitii de 90 de milioane de euro”, spune Garofeanu. Principalii competitori ai Knauf Insulation pe piata locala sunt compania franceza Saint-Gobain Isover (care detine o unitate de productie in Romania), Rockwoll (Danemarca) si Ursa (Italia).

In primul trimestru al lui 2009, compania a inregistrat o crestere a vanzarilor de 10% fata de perioada similara a anului trecut. “Evolutia vanzarilor din primele trei luni s-a situat sub asteptarile noastre, pentru ca ne doream o crestere de 20%. Per ansamblu insa, mizam pe cresterea portofoliului de clienti, in incercarea de a ne atinge tinta de afaceri pentru acest an”, afirma Garofeanu.

Knauf Insulation comercializeaza pe piata locala atat vata minerala de sticla, cat si vata minerala bazaltica. Potrivit reprezentantilor companiei, piata de vata minerala bazaltica si de sticla s-a ridicat anul trecut la 50-60 de milioane de euro in valoare si la circa 60.000 de tone in volum. “Avand in vedere ceea ce se intampla in sectorul constructiilor, ma astept ca in acest an piata sa ramana la valoarea de anul trecut”, mentioneaza Garofeanu.

Knauf Insulation, cu afaceri de peste un miliard de euro in 2007, are circa 5.000 de angajati in peste 50 de tari din intreaga lume si 30 de unitati de productie in Europa, Rusia, Marea Britanie si Statele Unite. Grupul Knauf este prezent pe piata romaneasca si cu divizia Knauf Gips.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri