Cel mai mare producator de energie electrica din Romania, Hidroelectrica, scoate in aceasta luna la vanzare 19 microhidrocentrale (MHC), zece dintre acestea fiind scoase la privatizare pentru a treia oara, potrivit datelor transmise de companie.
"La ultima licitatie organizata de Hidroelectrica, pentru grupul de active din bazinul raului Neagra Sarului (10 MHC-uri) nu a depus oferta de participare nicio companie, dupa ce zece companii au cumparat dosare de prezentare. Procesul pentru urmatoarea licitatie incepe in luna mai 2009, fiind propuse pentru a fi scoase la vanzare un numar de 19 microhidrocentrale (10 MHC-uri din etapa precedenta si 9 MHC-uri nou evaluate)", spun reprezentantii companiei, potrivit NewsIn.

Compania a scos la privatizare, in octombrie 2008, 16 microhidrocentrale. Dintre acestea, au fost vandut numai sase, cu aproape 22 milioane lei, companiilor Wienstrom GmbH din Austria si SC Beny Alex SRL din Romania. Apoi, in februarie 2009, producatorul de electricitate a scos a doua oara la vanzare, prin licitatie deschisa, grupul de 10 microhidrocentrale neprivatizate initial.

Producatorul de energie electrica mai are de privatizat 44 de microhidrocentrale (in afara de acestea 19), ca urmare a angajamentului asumat de Romania in cadrul negocierilor de aderare la Uniunea Europeana, prin care Hidroelectrica a avut de privatizat un portofoliu de 150 microhicentrale. Pana acum, Hidroelectrica a vandut 87 microhidrocentrale.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei. Compania are peste 5.000 angajati.

Hidroelectrica a acoperit anul trecut 26% din productia de energie electrica a tarii si foloseste sursele regenerabile. Compania administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Setari Cookie-uri