Turceni: Recesiunea loveste productia de electricitate

Productia de electricitate a CE Turceni a scazut in primul trimestru din acest an cu 17,4%, din cauza crizei economice, la 1.455GWh si, din acest motiv, reprezentantii companiei estimeaza o scadere majora a profitului net.
"Cantitatea de energie produsa pe primul trimestru din 2008 este de 1.760GWh. Livrarile de energie in sistem au scazut in 2009, ca urmare a consumului redus in contextul actualei recesiuni", potrivit datelor transmise de complex, informeaza NewsIn.

Reprezentantii societatii mai spun ca vanzarile de energie la nivelul CE Turceni se raporteaza proportional la cerintele pietei, corelat si cu ofertele celorlalti producatori.

"Se estimeaza o scadere majora a profitului net pe primul trimestru al acestui an, din cauza scaderii cantittilor de energie electrica livrata in sistem, ca urmare a crizei economice, precum si a cheltuielilor suplimentare generate de hotarari judecatoresti privind unele drepturi salariale retroactive", potrivit reprezentantilor complexului energetic.

Acestia mai spun ca s-ar putea inregistra o revigorare a vanzarilor CE Turceni incepand cu trimestrul al doilea, "ceea ce presupune pastrarea contractelor incheiate cu reduceri minime ale cantitatilor anuale de energie livrata".

Consumul de energie electrica a scazut in primul trimestru din 2009 cu 7,4%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Complexul Energetic (CE) Turceni acopera peste 11% din energia consumata in sistem. Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei.

CE Turceni include Termocentrala Turceni, care are o putere instalata 2.640 MW, Carierele Jilt Sud si Jilt Nord, puse in functiune in anul 1977, si Mina Tehomir, pusa in functiune in anul 1978.

Impreuna, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.
Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri