Alro Slatina, investitie de 3 mil. dolari in modernizare

Producatorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) a investit trei milioane de dolari intr-o noua tehnologie ce imbunatateste calitatea suprafetei produselor, un cuptor de recoacere rulouri in atmosfera controlata, anunta compania intr-un comunicat.
“In ciuda situatiei financiare internationale, Alro continua programul de dezvoltare pe termen lung, in timp ce, pe termen scurt implementeaza masurile necesare ale planului de reducere a costurilor”, a declarat Marian Nastase (foto), vicepresedinte Alro Slatina.

Investitia va creste calitatea produselor si va permite companiei sa raspunda cel mai bine cerintelor clientilor referitoare la gama si specificatiile produselor.

“Investitia in cuptorul de recoacere a rulourilor este un indicator important al evolutiei programului nostru general de investitii care ne va permite diversificarea portofoliului de produse cu valoare adaugata mare”, mai afirma Nastase.

In ultimii sapte ani, Alro a investit circa 255 milioane dolari, iar in 2009 compania va finaliza investitiile din 2008, cu un buget de circa 6 milioane dolari.

In 2008, Alro a finalizat modernizarea Laminorului de Benzi la Rece, urmare a unei investitii de 4,8 milioane dolari. Aceasta va creste calitatea produselor laminate, precum tablele, rulourile si benzile.

Alro Slatina a obtinut un profit net de 27,33 milioane lei (6,4 milioane euro) in primul trimestru al anului, cu 77% mai mic decat cel din aceeasi perioada a anului trecut, dupa ce veniturile sale s-au redus cu o treime.

Valoarea de piata a companiei este de 1,07 miliarde lei (253 milioane euro) conform ultimei cotatii de 1,5 lei/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Lăptăria cu Caimac aduce obligațiuni de 3 mil. euro pe Bursa din București
Setari Cookie-uri