Astra Bettings si-a suspendat activitatea de pariuri din cauza datoriilor

Astra Bettings, operatorul Astra Sport Bets, anunta pe pagina de internet ca si-a suspendat temporar activitatea de pariere si de operare a masinilor electronice cu castiguri, din 19 august, dupa ce de la finalul lui iulie Ministerul de Finante nu i-a reinnoit licenta, din cauza datoriilor la buget.
Comisia de autorizare a jocurilor de noroc din cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP) a decis in 31 iulie sa revoce licenta de organizare a jocurilor de noroc a Astra Bettings, in urma situatiei prezentate de Directia Generala de Administratie Fiscala privind restantele acesteia la buget.
In conformitate cu prevederile art.17 alin.(2) din OUG nr 77/2009 "Comisia poate dispune, in functie de consecintele produse, masura revocarii licentei de organizare a jocurilor de noroc in una din urmatoarele situatii: neindeplinirea obligatiilor de plata fata de bugetul general consolidat sau plata acestora, conform prevederilor legale in vigoare, cu o intarziere mai mare de 30 de zile de la data la care obligatiile respective sunt scadente in conditiile legii", se arata in motivarea deciziei MFP.

Astra Bettings era cel mai mare operator de pariuri si jocuri de noroc de pe piata romaneasca si sponsor oficial al Ligii a II-a de fotbal, iar decizia Finantelor a fost motivata de datoriile mari ale firmei catre bugetul statului, care insumeaza in total circa 10 milioane lei, potrivit NewsIn.

Astra Sport Bet precizeaza, pe site-ul sau, ca "biletele castigatoare vor putea fi incasate in continuare din agentia in care au fost jucate, pana luni, 24.08.2009, inclusiv, in intervalul orar10:00 – 18:00. In aceleasi conditii vor putea fi ridicate si sumele de bani aferente parierii prin sms (castiguri si depozite)".

Anul trecut, Astra Bettings a afisat o pierdere de 4,6 milioane lei din activitatea de jocuri de noroc si pariuri, potrivit cifrelor anuntate la Ministerul de Finante. Firma de pariuri a raportat in 2008 prima pierdere de dupa 2001, cand a inregistrat un minus de 323.992 lei. In 2007, Astra Bettings a raportat un profit de 11,09 milioane lei.

Numarul mediu de salariati din 2008 a fost de 1.152, in crestere cu 140 angajati fata de 2007.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri