Producatorul national de gaze Romgaz va aloca pentru investitii anul viitor circa 200 milioane euro, o suma aproximativ asemanatoare cu cea investita in acest an, a declarat directorul general al Romgaz, Marcel Adrian Piteiu, in cadrul unei mese rotunde la Medias.

"Ca si in acest an, investitiile din anul viitor vor fi directionate catre lucrari de cercetare geologica, foraj, exploatare, instalatii tehnologice, utilitati, protectia mediului, retehnologizari si modernizari, dotari utilaje independente, studii si proiecte. In plus, vor fi majorate investitiile in comprimari si dezvoltari de zacaminte pentru inmagazinare", a spus Marcel Adrian Piteiu, citat de NewsIn.

In ceea ce priveste investitiile Romgaz din acest an, de 850 milioane lei, acestea au fost in scadere cu 1,4% fata de investitiile realizate anul trecut si prevad lucrari de modernizare si cercetare geologica, prin lucrari de seismica si foraj de explorare in vederea descoperirii de noi zacaminte de gaze naturale in blocurile aflate in concesiunea Romgaz. De asemenea, investitiile din acest an au vizat si modernizarea depozitelor subterane de gaze naturale existente in exploatare si lucrarilor pentru dezvoltarea de noi depozite.

Investitiile realizate de Romgaz in anul 2008 au fost in valoare de 862 de milioane de lei.

Romgaz a realizat anul trecut o productie de 5,850 miliarde metri cubi gaze, in scadere cu 0,75% fata de productia de gaze din 2007, de 5,894 miliarde mc gaze.

De asemenea, producatorul de gaze a avut in 2008 un profit net de 537,29 milioane lei, in crestere cu 5,44% fata de profitul net realizat in anul anterior si o cifra de afaceri de 3,280 miliarde lei, in crestere cu 0,26%, potrivit datelor transmise de companie in luna iunie.

Romgaz are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale. Romgaz produce anual circa o treime din consumul de gaze al tarii. Compania este totodata si operator de inmagazinare. Actionarul majoritar al Romgaz este Ministerul Economiei, care detine 85,01% din actiuni, iar restul de 14,99% din actiuni apartine Fondului Proprietatea.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Suspiciuni de coruptie la sefia celei mai profitabile companii de stat