Situatia economica nefavorabila din ultimul an si-a pus amprenta si asupra pietei muncii, multe companii fiind nevoite sa promoveze o politica de resurse umane bazata pe reducerea costurilor, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Mednet Marketing Research Center.
"Aceasta politica a fost implementata fie prin reducerea numarului de angajati, fie prin reducerea beneficiilor extra-salariale, fie prin scaderea salariilor", potrivit Mednet.

“Puterea de negociere s-a schimbat. Daca acum 2 ani exista o presiune catre angajatori, acestia trebuind sa ofere pachete salariale cat mai motivante si cat mai atractive, acum, din cauza situatiei in care se afla economia, lucrurile s-au schimbat. Angajatii sunt dispusi sa primeasca aproape orice numai sa fie angajati, astfel incat, pentru protejarea resurselor, companiile tind sa aleaga cu grija beneficiile extra-salariale pe care sa le mai ofere angajatilor”, a declarat unul dintre managerii de resurse umane intervievati.

Potrivit studiului, primele doua locuri in preferintele romanilor, cand vine vorba despre beneficii extrasalariale, sunt ocupate de asigurarile de sanatate si de abonamentele la o clinic medicala privata. La diferenta de circa 8 procente, acestea sunt urmate de pensile private facultative si asigurarile de viata.

Asigurarea de locuinta, asigurarea de tip CASCO, asigurarea de viata, asigurarea de bunuri, asigurarea privata de sanatate si pensia privata facultativa sunt in topul serviciilor financiare pe care respondentii le considera necesare, conform aceluiasi studiu.

Totodata, aproximativ 16% dintre cei chestionati au declarat ca vor contracta o pensie facultativa pe viitor, iar media contributiei lunare pe care ar fi dispusi sa o plateasca este de 135,34 lei in Bucuresti si 105,03 lei in provincie.

Respondentii care doresc sa achizitioneze in viitorul apropiat un astfel de produs financiar sunt predominant femei cu varste cuprinse intre 22 si 47 de ani si venituri intre 500 si 2000 de lei, cu studii superioare, care se informeaza mai ales prin intermediul internetului.

Studiul a fost realizat in perioada 2 - 14 aprilie 2009, prin intermediul interviurilor telefonice efectuate cu ajutorul sistemului CATI. Cercetarea s-a bazat pe intervievarea unor persoane adulte (22 - 65 ani inclusiv) din Bucuresti si orase cu mai mult de 100.000 locuitori.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri