Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat ca este dispus sa riste investitii de cateva miliarde de euro in Marexin si in namolul sapropelic, in urmatorii ani, considerand gazhidratii ca fiind sursa de energie a viitorului.

„Marexin e o idee frumoasa. Investitia pe care vreau sa o fac in tehnologie pentru Marexin are noua zerouri. Va fi asadar de ordinul miliardelor de euro, in urmatorii cativa ani, si va fi in asociere cu cineva. Iar intre trei si opt ani, va produce. Este o investitie curajoasa”, a declarat Patriciu, potrivit NewsIn.

Omul de afaceri a mentionat faptul ca, in afara de licenta pentru sapropel detinuta in Romania, mai are si o alta licenta, fara a specifica despre ce tara este vorba.

„In teritoriul romanesc, rezervele sunt reduse, din pacate. Sunt mult mai mari in alte parti. Mai avem si o alta licenta pentru namol sapropelic, dar nu in Romania. Nu va pot spune unde. Cautam sursa de energie alternativa, care nu este acelasi lucru cu energia regenerabila”, a spus Patriciu.

Acesta a afirmat ca, la proiectul Marine Resources Exploration International (sau Marexin), lucreaza in prezent 400-500 de oameni, in lume, in universitati si in institute de cercetare.

„Sursa cea mai credibila de energie, dupa parerea mea, in viitor, sunt gazhidratii. Rezervele de gazhidrati ale planetei sunt mai mari decat tot volumul de hidrocarburi solide, lichide si gazoase care au fost consumate si care mai sunt cunoscute inca. Gazhidratii sunt sursa de energie a viitorului, care mai poate produce energie pentru planeta inca 100 de ani de acum inainte si va fi mai ieftina decat nuclearul, de exemplu”, a concluzionat Dinu Patriciu.

Rompetrol Holding, controlat 100% de omul de afaceri roman Dinu Patriciu, si-a schimbat recent denumirea in DP Holding. Grupul (din care face parte si Marexin) numara circa 250 de societati din domenii precum mass-media, real-estate, energie, bancar si IT.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
[FOTO] In vizita la cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa