SGAM Eastern Europe, fondul privat de investitii al Societe Generale Asset Management, a finalizat achizitionarea a 36,25% din reteaua de clinici private MedLife, controlate de familia fondatoare Marcu, ce va ramane actionar majoritar, si de IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, confirmand astfel informatiile aparute anterior in presa de business.
„Atragerea unui nou actionar de calibru in portofoliul MedLife, intr-un moment in care economia Romaniei traverseaza o perioada mai dificila ca urmare a efectelor crizei globale, reprezinta o alta dovada a punctelor forte ale business-ului nostru si, totodata, denota potentialul companiei in aceste momente", a declarat Mihail Marcu (foto), presedintele Consiliului de Administratie al MedLife.

Oficialul a adaugat ca toate cele cinci segmente de activitate ale MedLife (ambulatoriu, spital, laborator, imagistica si servicii corporate) continua sa inregistreze o crestere puternica si sa sustina dezvoltarea companiei. "Prin urmare, obiectivul nostru si al tuturor actionarilor, ramane sa consolidam pozitia de lider pe piata serviciilor medicale private din Romania”, a mai declarat Mihail Marcu.

Actiunile au fost achizitionate de la familia Marcu, ce va ramane actionar si de la IFC (International Finance Corporation), membru al Grupului Bancii Mondiale, care ramane actionarul minoritar al MedLife.

Mihai Marcu spunea, pentru Wall-Street, ca vanzarea unui pachet minoritar de actiuni ar urma sa fie finalizata pana la sfarsitul lunii octombrie.

"Consilierea tranzactiei a fost asigurata de banca de investitii Raiffeisen Investment, iar valoarea estimata a tranzactiei depaseste 20 milioane de euro, devenind astfel cea mai mare operatie de vanzare din domeniul serviciilor medicale derulata pana in prezent", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

In acest sens, operatorul de servicii medicale isi va extinde reteaua de hiperclinici prin deschiderea a patru unitati noi in Bucuresti si in Cluj, in prima parte a anului 2010. Cele patru hiperclinici vor depasi suprafata de 8.000 de metri patrati, existand posibilitatea ca incepand cu anul 2011 sa aiba fiecare in componenta unitati spitalicesti.

In primele noua luni ale anului, compania a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 79 de milioane de lei (18,5 milioane de euro), in crestere cu aproximativ 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

La ora actuala, lantul de clinici este compus din patru hiperclinici, cinci laboratoare proprii si 28 de centre medicale, avand un parteneriat de colaborare cu peste 100 de clinici din toata tara. MedLife, care numara peste 1.000 de angajati, opereaza si cel mai mare spital privat din Romania - Life Memorial Hospital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri