Dupa o experienta de 15 ani de activitate in domenii conexe panificatiei, Augustin Manescu, administratorul firmei Europa Star Service, intra pe piata de panificatie cu o investitie de 780.000 de euro, o unitate de producatie in Adunatii Copaceni si un nou brand – Bunatarie.
Augustin Manescu este de profesie inginer, din anul 1994 orientandu-se catre agricultura. Acesta este si momentul in care deschide cele 2 firme pe care le detine si acum: Agronomica si Euro Star Service care sunt focusate fiecare pe 2 parti ale procesului: prima este specializata pe cultura agricola si cea de-a doua pe productie si distributie in panificatie.

Unitatea de productie si cea de desfacere sunt situate in Adunatii Copaceni, la 20 de kilometri de Bucuresti. Fabrica produce in prezent paine si specialitati de paine, cozonaci, paste fainoase, cornuri, covrigi si mucenici, sub brandul Bunatarie. Incepand cu anul viitor va fi adaugata si o linie de productie pentru produse de patiserie.

Fabrica are o capacitate de productie de 1.000 de paini de 300 g/ora.

Fondurile necesare acestei investitii provin in proportie de 60% din resurse proprii si 40% din fonduri structurale europene. La randul ei, investitia proprie este facuta jumatate din bani proprii si jumatate din imprumuturi bancare. Astfel, partenerii care au contribuit la realizarea acestui proiect sunt Rompan Proiect, TDP Partners, SC Egis SRL, CEC Bank Giurgiu, APDRP Giurgiu, CRPDRP 3 Sud Muntenia Targoviste, DSVSA Giurgiu, APM Giurgiu, DSP Giurgiu.

Unitatea de productie va deservi magazinul propriu de desfacere aflat langa fabrica si alte unitati de vanzare din Giurgiu, Bucuresti si Ilfov.

Planurile de extindere ale companiei includ pentru 2010 aproximativ 5 unitati de desfacere in Bucuresti si in zonele amintite. Acestea vor fi realizate din invetitii proprii fara a fi incluse in proiectul de accesare de fonduri europene.

Potrivit lui Augustin Manescu investitia va fi amortizata intr-o perioada de aproximativ 7 ani. In plus, acesta estimeaza ca in 2010 cifra de afaceri a companiei va trece de 1 mil. euro.

Scurt istoric al proiectului:

* demararea proiectului - martie 2008
* depunerea dosarului de solicitare de fonduri - august 2008
* realizarea contractului cu FADR - 22 decembrie 2008
* inceperea constructiei - 18 mai 2009
* finalizarea partii de constructie + montaj hala - 31 august 2009
* finalizarea liniei de panificatie - 22 noiembrie 2009
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri