Producatorul de energie electrica si termica Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) scoate la vanzare 2,5 milioane de certificate emisii de dioxid de carbon, pentru a-si completa deficitul de cash-flow, a declarat directorul comercial al companiei, Irina Duica.

"Am trimis invitatii la un numar foarte mare de banci, brokeri, agenti economici, pentru licitatia publica ce va avea loc vineri (11 decembrie - n.r.), prin care speram sa vindem 2,5 milioane de certificate emisii de dioxid de carbon. Deja foarte multi dintre acestia s-au aratat interesati si ne-au cerut lamuriri", a precizat Irina Duica.

Directorul comercial al Electrocentrale Bucuresti se asteapta totodata sa primeasca o oferta in jurul valorii tranzactionate pe bursele de specialitate. Astfel, aceste certificate ar putea fi vandute cu 12-14 euro/certificat, potrivit NewsIn.

Luna trecuta, Electrocentrale Bucuresti a lansat o licitatie pentru obtinerea unui credit de 30 milioane euro, pe care vroia sa-l garanteze cu patru milioane certificate de emisii de dioxid de carbon. Ulterior, aceasta licitatie a fost anulata, pentru ca cei patru ofertanti nu au respectat toate cerintele caietului de sarcini.

La licitatia organizata, depusesera oferte Vertis Environmental Finance (Budapesta), Gazprom Marketing&Trading (Marea Britanie), Royal Bank of Scotland (RBS) si Barclay’s Capital.
Pentru fiecare tona de dioxid de carbon se emite un certificat de emisii. Prin acordarea de certificate de emisie se doreste limitarea emisiilor de CO2 din sectoarele industrial si energetic.

Electrocentrale Bucuresti este primul producator de energie termica produsa in centrale termoelectrice, producand anual peste 40% din energia termica distribuita in sistem centralizat si aproximativ 12% din cantitatea de electricitate generata in intreaga tara. Compania are in componenta sucursalele Bucuresti, Mures si Constanta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cele mai mari companii care au intrat in insolventa in 2016