Cu un buget investitional redus aproape la jumatate si pierderi acumulate in valoare de peste 700 de milioane de lei, germanii de la E.ON si-au propus ca anul viitor sa-si acopere costurile de capital prin cresterea pretului la gaze si electricitate.
"Dorim sa continuam investitiile in Romania, dar pentru a-i convinge pe actionari sa ne aloce noi fonduri trebuie sa dovedim ca ceea ce au investit obtine rata rentabilitatii asteptate, lucru care nu s-a intamplat din 2005 si pana acum. Speram ca in 2010 sa ajungem la valoarea costurile de capital pentru ca perioada de gratie acordata de investitori s-a terminat", a declarat Frank Hajdinjak (foto), directorul general al E.ON Romania.

In 2009, compania a investit aproximativ 225 de milioane de lei (60 de milioane de euro) in domeniul energiei electrice si al gazelor naturale, pentru anul viitor E.ON alocand o suma similara pentru imbunatatirea retelei de distributie.

"A fost un an dificil pentru companie, principalele probleme cu care ne-am confruntat fiind cauzate de criza economica, relatiile tensionate cu Autoritatea Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si de situatia politica", a explicat seful E.ON Romania.

Pentru recuperarea pierderilor acumulate in prezent, care se ridica la 780 de milioane de lei, E.ON a solicitat ANRE cresterea preturilor la gaze cu 15% si a energiei electrice cu 12%.

Hajdinjak a mai anuntat ca studiul de fazabilitate pentru proiectul constructiei unei termocentrale la Braila a fost finalizat si ca urmeaza demararea constructiei.

Proiectul, care este evaluat la 1,2 miliarde de euro, consta in construirea unei termocentrale pe carbune la Braila, care sa dezvolte o capacitate de 800 de MW. La mijlocul anului trecut, Termoelectrica, E.ON si Enel au semnat un Memorandum de Intelegere pentru construirea termocentralei, ale carei costuri erau estimate la un miliard de euro la momentul respectiv.

E.ON Romania este o companie platforma pentru toate companiile E.ON care activeaza in Romania: E.ON Gaz Romania, E.ON Gaz Distributie, E.ON Moldova Furnizare si E.ON Moldova Distributie.

E.ON activeaza in sectorul electricitatii si al gazelor naturale. Grupul E.ON este prezent in aproape 30 de tari, cu un volum anual de vanzari de aproape 69 miliarde euro si are aproximativ 88.000 angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri