Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a scazut in ianuarie cu 10,3% fata aceeasi luna din 2009, mai ales ca urmare a scaderii semnificative a vanzarilor de marfuri nealimentare, precum si a declinului vanzarilor de carburanti si de marfuri alimentare, a anuntat Institutul National de Statistica.
Datele exclud vanzarile de autovehicule si motociclete si sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, declinul a fost de 11,4%, fata de ianuarie 2009.

In decembrie 2009, declinul - in termeni anuali - era de 6,1%, in date ajustate sezonier.

In prima luna a acestui an, cea mai importanta scadere a fost inregistrata in comertul cu amanuntul al produselor nealimentare, de 13,5%, urmata de reducerea cu 10% a vanzarilor de carburanti pentru autovehicule in magazine specializate si cu 9,1% a celor de produse alimentare, bauturi si tutun, potrivit NewsIn.

In schimb, fata de decembrie, afacerile din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, au crescut pe ansamblu cu 1% in ianuarie, dupa ce vanzarile de produse nealimentare au sporit cu 7,5%, cele de produse alimentare, bauturi si tutun, cu 2,9%, iar cifra de afaceri din comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 0,7% fata de luna precedenta.

In serie bruta, in schimb, cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a scazut pe ansamblu in ianuarie cu 31,1% fata de decembrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
(P) Hale metalice sau hale industriale GEMINA, din beton?
Setari Cookie-uri