"Investitiile din acest sunt la nivelul celor de anul trecut, de aproximativ 200 milioane lei, in modernizarea, intretinerea si extinderea retelelor de distributie gaze. Suma exacta va fi stabilita in Consiliul de Administratie, ce va avea loc la jumatatea lunii aprilie si este conforma cu prevederile din contractul de privatizare", a declarat Bogdan Valter, director de reglementare-dezvoltare al companiei.

GDF SUEZ Energy Romania (fostul Distrigaz Sud) a alocat anul trecut 228 milioane lei pentru investitii, in activitatea de baza a companiei, distributia de gaze naturale, dupa cum declara intr-un interviu pentru NewsIn, in mai 2009, directorul general David Yvonnick. De asemenea, investitiile realizate de companie in 2008 s-au ridicat la 304 milioane lei, potrivit NewsIn.

Distrigaz Sud a fost achizitionata la 31 mai 2005 de grupul francez Gaz de France (GDF). Compania GDF SUEZ Energy Romania se afla in prezent in portofoliul grupului franco-belgian GDF SUEZ, dupa fuziunea din iulie 2008 a celor doua grupuri. GDF Suez detine 51% din GDF SUEZ Energy Romania.

Distrigaz Sud si-a schimbat denumirea in GDF SUEZ Energy Romania, la sfarsitul lunii aprilie 2009.

GDF SUEZ Energy Romania detine participatii in cadrul urmatoarelor societati: Congaz, Tulcea Gaz, Wirom Gaz, Vital Gaz si S.C. Distrigaz Sud Retele SRL.