Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Brasov a amendat societatea distribuitoare de gaz metan GDF Suez Energy Romania cu 30.000 de lei (7.300 euro), pentru practici comerciale incorecte.

Compania a fost amendata dupa ce a expediat consumatorilor scrisori prin care acestia sunt informati ca au obligatia de a face verificarea instalatiilor de gaz din apartamente odata la doi ani si o revizie odata la zece ani si ca, daca pana la o data anume nu va dovedi ca a facut o noua verificare, ii va fi sistata alimentarea cu gaz meta, scrie NewsIn.

In scrisorii este prezentata oferta unei firme care presteaza astfel de servicii, fara a preciza ca mai exista si alte firme agreate de catre Autoritatea Nationala pentru Reglementarea domeniului Energiei (ANRE) pentru a efectua respectivele verificari.

"Chiar daca, declarativ, cei de la GDF Suez spun ca fiecare consumator este liber sa faca verificarea instalatiilor cu orice firma agreata de ANRE, in realitate abonatii trebuie sa incheie acest contract tot cu firma distribuitoare. In timpul controlului, nicaieri nu am gasit afisata lista cu societatile agreate, era pusa sub geamul de sticla al unui birou si acoperita cu alte hirtii. Exista in Brasov cel putin alte sase firme autorizate sa efectueze operatiunile de verificare a instalatiilor si cel putin doua ale caror tarife sunt la jumatatea celor practicate de GDF Suez“, a declarat Ionel Spataru, directorul Comisaritului Judetean pentru Protectia Consumatorilor.

Directorul CJPC spune ca, in urma controlului, in timpul caruia au fost descoperite nereguli si in continutul contractului de furnizare pe care abonatii il semneaza cu firma distribuitoare, GDF Suez a fost amendata cu suma de 30.000 lei si s-a dispus remedierea neregulilor constatate in termen de trei zile.

„Luni vom merge din nou la sediul firmei. Am dispus afisarea la loc vizibil a listei cu firmele agreate si remedierea problemelor constatate in continutul scrisorilor trimise consumatorilor. Daca nu se va conforma, agentul economic risca o amenda de pana la 200.000 lei, pentru nerespectarea masurilor stabilite“, a incheiat Spataru.

Controlul a pornit de la sesizarile presei locale si de la reclamatiile primite de la abonatii GDF Suez Energy. Oamenii se tem ca vor ramane fara gaz in locuinte daca nu incheie contractul de prestari servicii tot cu GDF Suez.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Proiect: Firmele pot amana amenzile pana la solutionarea in instanta