Potrivit lui Simirad, in prima instanta, CJ va incerca sa faca un parteneriat public-privat pentru proiectul aeroportului, dar, momentan, nu exista un cadru legal pentru un astfel de acord.

"Acum valoarea proiectului este estimata la 200 milioane de euro, dar va trebui sa reducem investitia pana la aproximativ 50 de milioane de euro, deoarece Iasiul nu are resurse sa o acopere. Actualul proiect tehnic poate fi adaptat, momentan lucram la mai multe variante", a declarat Simirad.

Seful CJ Iasi a adaugat ca investitia la aeroport trebuie sa inceapa pana la sfarsitul mandatului sau, in 2012. Simirad a mai spus ca va incerca sa atraga in proiect si consiliile judetene din Botosani si Vaslui, avand in vedere ca aeroportul din Iasi va fi regional.

Autoritatile judetene au lansat proiectul modernizarii aeroportului in urma cu cinci ani. Implementarea proiectului este intarziata de revendicarile de teren din zona unde ar urma sa fie extins aeroportul si de lipsa de fonduri.

In sedinta Guvernului de miercuri, au fost aprobate trei hotarari prin care s-au efectuat transferuri de terenuri si imobile din domeniul statului in administrarea CJ pentru sprijinirea proiectului.

Pentru a incepe investitia la aeroport, CJ trebuie, insa, sa acorde despagubiri proprietarilor privati care detin in zona obiectivului peste cinci hectare de teren, dar valoarea acestora nu a fost inca stabilita.

Deocamdata, la Iasi, pot circula doar avioane cu o capacitate de 50 de locuri. La aeroport functioneaza doar trei curse, doua interne, spre Timisoara si Bucuresti, si una internationala, spre Viena.