Firma de avocatura Biris Goran a asistat grupul francez Bongrain, unul dintre cei mai mari jucatori din piata mondiala a branzeturilor, in achizitionarea unui pachet majoritar de actiuni in Delaco, unul dintre cei mai importanti furnizori de produse lactate din Romania.
Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in cel de-al doilea trimestru al anului 2010, dupa obtinerea aprobarii din partea Consiliului Concurentei din Romania.

Echipa de avocati din cadrul Biris Goran a fost condusa de Christian Mindru (of counsel), asistat de Dan Jalba (of counsel) si de Catalin Oroviceanu (senior associate).

“Avand in vedere ca aceasta a fost o tranzactie importanta in domeniul achizitiilor si fuziunilor si una dintre cele mai mari care a avut loc in Romania in 2010, asistenta noastra in aceasta tranzactie transfrontaliera a implicat o gama variata de aspecte juridice, de la cele ce tin de dreptul societar si comercial pana la cele legate de fiscalitate si dreptul concurentei, inclusiv due diligence juridic si fiscal asupra societatii achizitionate”, a declarat Christian Mindru.

Alaturi de echipa Biris Goran, Bongrain a fost asistata de Pierre Bouley (avocat asociat, Sarrau Thomas Coudrec) impreuna cu Pascal Marchandon (Directorul Departamentului Juridic de Fuziuni si Achizitii al Groupe Soparind Bongrain), iar vanzatorii au fost reprezentati de domnul Ioan Schiau, avocat asociat din cadrul firmei de avocatura Schiau, Prescure & Asociatii, asistat de Bogdan Teodorescu (avocat).

Bongrain a fost infiintata in Franta in 1956 si a devenit al doilea mare grup producator de branzeturi din Franta si al cincilea din lume, cu 17.700 de angajati la nivel mondial.

Delaco a fost infiintata in 1996 si, incepand cu anul 2000, s-a axat pe distributia de branzeturi, devenind astfel unul dintre liderii de pe piata din Romania.

De la infiintarea sa in 2006, Biris Goran a reusit sa-si construiasca o echipa de peste 30 de avocati si consultanti fiscali, avand un departament distinct de consultanta fiscala condus de Ruxandra Jianu (partner), membra a Camerei Consultantilor Fiscali din Romania.

Echipa Biris Goran include, de asemenea, avocati asociati si colaboratori care sunt membri ai barourilor din New York si Florida (USA) si din Quebec (Canada).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri