CE Rovinari vrea un credit pentru lucrari de modernizare

Producatorul de electricitate Complexul Energetic Rovinari vrea sa ia prin licitatie publica un credit de 100 milioane lei si intentioneaza sa suplimenteze cu 10 milioane lei imprumutul de 100 milioane lei luat anul trecut de la CEC Bank, a declarat Tiberiu Trotea.

"Noul credit de 100 milioane lei este necesar pentru lucrarile de modernizare la blocul 6 din cadrul complexului energetic. La 21 aprilie vom organiza o licitatie deschisa in acest sens. In ceea ce priveste suplimentarea cu zece milioane lei a creditului de investitii de 100 milioane lei luat in 2009 de la CEC Bank, acesta este necesar pentru finalizarea lucrarilor la depozitul nou de zgura si cenusa Garla, realizat in solutie de slam dens", a precizat Tiberiu Trotea, potrivit NewsIn.

Acesta a spus ca lucrarile la depozitul de zgura vor fi finalizate in acest an.

Complexul Energetic Rovinari a semnat in iulie 2009 cu CEC Bank pentru un imprumut de 100 milioane lei, necesar realizarii depozitului de zgura si cenusa folosind tehnologia fluidului dens. De asemenea, Complexul Energetic Rovinari a luat in prima parte a anului trecut o linie de creditare de 25 milioane lei, de la BRD - Groupe Société Générale, valabila pe o perioada de un an. Banii au fost luati preventiv, pentru activitati curente, necesare activitatii de productie.

Complexul Energetic Rovinari include termocentrala cu o putere instalata de 1320MW (4x330MW), formata din blocurile energetice nr. 3, 4, 5 si 6, puse in functiune in perioada 1976 - 1979. De asemenea, Exploatarea Miniera Rovinari are trei cariere: Rovinari, Tismana si Cariera Pinoasa.

Impreuna, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri