Erste si BCR acorda un credit de 30 mil. euro grupului Mechel

Grupul Erste si Banca Comerciala Romana a incheiat un contract de credit acordat Mechel Campia Turzii, impreuna cu Mechel Targoviste si Ductil Steel, in valoare totala de 30 milioane de euro.
Acordul de imprumut este unul de tip multiborrower pentru finantarea capitalului de lucru, cu garantii materiale precum si scrisoare de garantie din partea companiei mama, Mechel OAO. Cele 30 de milioane de euro reprezinta refinantarea unui credit de 15 milioane de euro la care se adauga o noua linie de finantare de 15 milioane de euro.

„Productia de otel este un motor important al economiei atat din prisma contributiei la exporturi, cat si din prisma locurilor de munca, consumului de energie si de materii prime pe care le genereaza la nivel intern. Grupul Mechel angajeaza peste 7.000 de oameni in cinci intreprinderi din Romania si credem ca este responsabilitatea BCR sa sprijine astfel revenirea economica, a declarat Diana Hudymač, directorul diviziei de clienti corporativi mari in cadrul BCR.

BCR, cea mai mare banca de pe piata locala, a obtinut anul trecut un profit net consolidat de 206,3 milioane euro, in scadere cu 57,1% fata de 2008, pe fondul cresterii puternice a costurilor cu provizioanele.

Obiectivul principal al intreprinderilor romanesti ale grupului Mechel din Rusia in anul 2010 va fi atingerea nivelului planificat al productiei, optimizarea costurilor si atingerea spre sfarsitul anului 2010 a pragului de rentabilitate de catre cele patru combinate din Romania, a anuntat recent compania.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri