"As vrea sa curatam odata pentru totdeauna aceasta companie si nu vreau sa o facem printr-un ajutor de stat, pentru ca ajutorul de stat ar putea fi de circa 600 milioane euro. Astfel, daca ramanem cu datorii de 400 - 500 milioane euro, magnitudinea problemei este la fel de mare", a spus David, conform NewsIn.

Secretarul de stat in cadrul Ministerul Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), Tudor Serban, declara saptamana trecuta ca producatorul de huila Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani va fi ultima companie care intra in gigantul energetic Hidroenergetica, pentru ca autoritatile intentioneaza sa-i "dea la o parte" datoriile istorice de un miliard de euro prin procedee legale.

"Vrem sa luam o masura radicala referitor la situatia economica a acestei companii. Strange in jurul sau datorii de un miliard euro, din cauza proceselor de restructurare si a incapacitatii sale de a-si plati taxele catre stat. CNH trebuie sa intre fara datoriile istorice in compania mare rezultata in urma reorganizarii sectorului energetic romanesc. Exista un procedeu legal pe care il vom aplica, astfel incat sa o divizam si sa intre doar cu activele care nu au aceste datorii", declara Serban.

Potrivit oficialului, acesta este motivul pentru care intrarea CNH Petrosani in gigantul energetic se va face mai tarziu, dupa infiintarea Hidroenergetica, aceasta masura urmand a fi aplicata in urmatorele sase luni. De altfel, problema a fost dezbatuta inclusiv cu Fondul Monetar International, a afirmat Serban.

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a anuntat la sfarsitul lunii ianuarie ca directorul general al Complexului Energetic Craiova, Constantin Balasoiu, va conduce prima companie rezultata in urma reorganizarii sectorului energetic, Electra, iar directorul general al Hidroelectrica, Mihai David, va administra cea de-a doua companie, Hidroenergetica.