Aproximativ 80% dintre angajatii Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) intra in somaj tehnic in perioada 17 - 31 mai, dupa ce cererea de carbune a scazut cu aproximativ 30-40% fata de aceeasi perioada a anului trecut, transmite NewsIn.
Viorel Temelescu, vicepresedintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), a declarat ca in depozitele SNLO se afla in momentul de fata 700.000 de tone de carbune.

"Momentan, SNLO are in stoc circa 700.000 tone de carbune. Pentru a putea elibera stocul s-a luat masura introducerii somajului tehnic pentru toti angajatii societatii, urmand ca intre 15 mai si 1 iunie sa vina la lucru doar cei care sunt la sectorul de livrari. In prezent, dar si in cele doua saptamani de somaj tehnic, livrarile catre termocentralele din judet si din tara vor fi efectuate ca si pana acum”, a declarat Viorel Temelescu.

In functie de cererea de carbune, este foarte posibil ca masura somajului tehnic sa fie aplicata si in luna iunie.

“In functie de necesarul de carbune cerut de termocentralele cu care SNLO are contract, este posibil sa fie introdusa si o a doua perioada de somaj tehnic in luna iunie. Masura va fi stabilita doar dupa eliberarea stocului de carbune existent si in functie de cererea din lunile mai si iunie”, a afirmat Viorel Temelescu.

Pe perioada somajului tehnic, vor lucra doar angajatii care se ocupa de paza, aeraj, evacuarea apei, de mentinerea in siguranta a utilajelor de excavare-haldare, a drumurilor de acces la depozitele de carbune si in incinta subunitatilor.

Salariatii trimisi in somaj tehnic vor fi platiti cu 75% din salariul de baza brut, la care se adauga sporul de vechime.

Angajatii SNLO au mai intrat in somaj tehnic si la sfarsitul lunii martie, tot pentru doua saptamani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri