In primul trimestru al anului trecut, Complexul Energetic Turceni realizase un profit net de 18,98 milioane lei si o cifra de afaceri de 289,64 milioane lei, arata NewsIn.

De asemenea, productia de electricitate a CE Turceni a scazut in primele trei luni ale acestui an cu 8%, la 1.342 GWh, fata de productia realizata in perioada similara de anul trecut, de 1.455 GWh.

"Diferentele sunt cauzate de cererea scazuta de energie electrica din primul trimestru al acestui an", sustin reprezentantii companiei.

Complexul Energetic Turceni are in prezent 4.670 de salariati si este controlat de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Complexul Energetic (CE) Turceni include Termocentrala Turceni, cea mai mare termocentrala pe carbune din Romania, care are o putere instalata 2.640 MW, Carierele Jilt Sud si Jilt Nord, puse in functiune in anul 1977, si Mina Tehomir, pusa in functiune in anul 1978.

Impreuna, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.