Compania Transgex, care detine in prezent aproximativ jumatate din licentele pentru exploatarea apei geotermale din Romania, a incheiat un contract de 16,3 milioane lei cu Primaria orasului Beius, pentru extinderea si modernizarea sistemului de incalzire cu apa geotermala din oras.

Potrivit unui anunt, Transgex va extinde retelele de distributie a apei geotermale, precum si a retelei de colectare a apei geotermale uzate termic, va construi 15 micropuncte termice noi si va moderniza alte 7 puncte termice. De asemenea, va realiza o statie de reinjectie si va monta o noua pompa de extractie apa geotermala.

Lucrarile au fost atribuite in urma unei licitatii deschise la care au ofertat doua companii.

Orasul Beius din judetul Bihor este incalzit numai cu energie termica din apa geotermala exploatata de Transgex. Totodata, compania Transgex din Oradea are activitati in partea de vest a tarii, intrucat actionarii companiei sustin ca in alta parte nu renteaza.

Actiunile Transgex sunt listate pe piata Rasdaq, actionarul majoritar al companiei fiind Dafora Turism din Medias, cu 89,99% din actiuni. Dafora Turism este controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean.

Transgex este una din cele mai mari companii din Romania care se ocupa cu exploatarea apelor geotermale din tara. Transgex a fost fondata in 1959 in orasul Stei, judetul Bihor, si are o experienta de 45 de ani in domeniul cercetarii geologice complexe, din care 35 ani in domeniul cercetarii si exploatarii apelor geotermale din partea de vest a Romaniei.

Compania din Oradea are ca obiect principal de activitate lucrari de prospectiune, explorare si exploatare pentru zacamintele de ape geotermale puse in evidenta prin foraje de mare adancime executate in Campia de vest a Romaniei. Compania deruleaza si afaceri cu sere incalzite in sistem bio-ecologic cu apa geotermala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ajutor pentru incalzirea locuintei 2017: pana cand poti depune cererea