Fondul de investitii spaniol GED, care a preluat in 2007 agentia de turism Happy Tour si saptamana trecuta portalul Paravion.ro, nu exclude si alte achizitii in turism pentru a continua consolidarea inceputa in acest domeniu, a declarat Enrique Centelles Satrústegui, director de investitii al GED.
Achizitia portalului lansat in 2005 de compania de turism Millenium Tour face parte din strategia GED de a deveni cel mai mare furnizor de servicii de turism din Romania.

Prima tranzactie a GED in zona turismului a fost cumpararea in decembrie 2007 pentru zece milioane de euro a Happy Tour, cea mai mare agentie de turism locala.

Intrebati de Wall-Street daca mai sunt in negocieri pentru preluarea altor agentii de turism, reprezentantii GED au evitat un raspuns exact afirmand insa ca nu exclud alte achizitii pentru a continua consolidarea.

Fondul de investitii a inceput negocierile cu cei de la Paravion.ro in urma cu noua luni si au ales aceasta platforma online pentru serviciile oferite, dar si pentru ca estimeaza o crestere mai mare a agentiilor online comparativ cu cele clasice.

Paravion.ro a fost dezvoltat in 2005 de compania de software Zitec si este de patru ani liderul pietei locale de rezervari online pentru bilete de avion si cazare, conform afirmatiilor oficialilor Millennium Tour, compania care detine portalul. Paravion.ro are opt angajati si a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de 5 milioane de euro, pentru acest an fiind estimat un business in jurul a 7 milioane de euro.

Pentru 2010 conducerea GED isi doreste ca portalul sa isi majoreze semnificativ profitul, insa investitiile in marketing ar putea afecta profitabilitatea, afirma Enrique Centelles Satrústegui (foto).

Totodata, fondul de investitii vrea ca Paravion sa isi mareasca baza de clienti, sa ofere servicii noi de turism precum cele pentru hoteluri si croaziere si sa dezvolta aplicatii noi pentru retelele sociale, printre care Facebook, LinkedIn si Twitter.

”Primul trimestru din 2010 a insemnat o crestere de 23% a numarului de bilete emise si de 27% a profitabilitatii comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut”, a adaugat Satrústegui. Reprezentantii GED nu au oferit insa date despre numarul de bilete emise, despre valoarea profitului net ori despre cat inseamna Paravion.ro in afacerile Millenium Tour.

Managementul Paravion.ro va ramane cel actual, insa proiectul va fi condus de Garcia del Valle, vicepresedintele executiv al Happy Tour.

Deciziile strategice vor fi luate de Consiliul Director al grupului, format din reprezentantii GED si membrii independenti din domeniul turismului.

Millenium Tour, compania care detinea Paravion.ro este detinuta de Patricia Piturlea (67,5%), Dragos Penca (27,5%) si Remus Calin Visan ( 5%), potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Remus Visan (34 de ani) este directorul general adjunct al portalului, iar Dragos Penca (34 de ani) este directorul executiv al acestuia.

Portalul Paravion este prezent si pe piata din Bulgaria (Paravion.bg), insa reprezentantii GED vor lansa versiuni ale agentiei online in acest an si in alte tari doar in cazul in care fondul de investitii va mai face achizitii in alte tari in afara de Romania.

GED este un grup independent cu capital privat care isi desfasoara activitatea in Peninsula Iberica si in Europa de Sud-Est.

Fondul de investitii mai are in portofoliu pe piata locala compania de servicii tipografice Infopress, agentia de turism Happy Tour, reteaua de magazine telecom Fonomat, furnizorul de echipamente medicale Diamedix, Total Eurobusiness (proiecte de cogenerare energetica) si grupul de servicii de paza si protectie Rosegur Holding.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Expat in Romania: Tara se dezvolta cu frana de mana trasa