Cora cumpara platforma Hidromecanica din Brasov

Fiscul brasovean a vandut Platforma Industriala Hidromecanica 1, pretul de incepere a licitatiei, de 54 milioane lei (aprox. 13 mil. euro), fiind si cel cu care platforma industriala a fost cumparata de firma bucuresteana Provera Rom, care are in spate lantul de magazine Cora.
Platforma industriala Hidromecanica 1 este situata chiar in Centrul Civic al municipiului Brasov, are o suprafata de 39.134 metri patrati, pretul de vanzare pe metrul patrat fiind de circa 325 de euro, scoaterea la licitatie a acesteia fiind facuta pentru a mai fi recuperate o parte a datoriilor pe care Hidromecanica le avea fata de stat, potrivit NewsIn.

„Firma bucuresteana a achitat deja 10% din suma, respectiv 5,4 milioane lei, urmand ca in decurs de cinci zile, pana luni (7 iunie - n.r.), sa achite suma integral“, a declarat Lucian Oinescu, directorul general al Directiei Generale a Finantelor Publice Brasov.

Directorul DFFP a mai spus ca valoarea cu care a fost vanduta compania acopera aproape in totalitate valoarea datoriilor firmei Hidromecanica catre fisc si catre alti creditori.

Compania care a castigat licitatia, Provera Rom SRL,
are un capital subscris de 1,17 milioane de lei si are ca obiect de activitate principal intermedierea in comertul cu produse alimentare, bauturi si tutun. Actionar majoritar al firmei este societatea olandeza Delparo BV, care detine 99,9% din actiunile firmei Romania Hypermarche, care detine reteaua de hypermarketuri Cora din tara noastra.

Uzina Hidromecanica a fost privatizata in doua randuri, prima oara in 2001, cand a fost cumparata de catre societatea Alexander & Co SRL Brasov, incheiata cu un esec, dupa care in 2005, cand a fost cumparata de omul de afaceri Alexandru Garbacea, care a detinut 50,9% din actiuni, un alt actionar semnificativ fiind SIF Transilvania cu 45,21%. Situatia societatii s-a inrautatit dramatic incepand cu luna mai 2009, dupa ce patronul societatii a decedat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri