Locul principal de livrare va fi Turceni si Matasari (judetul Gorj). Durata contractului este de 6 luni incepand de la data atribuirii.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 23 iulie, ora 15:00, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 26 iulie, ora 10:00. Va fi aleasa oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic. Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta este de 90 de zile (de la termenul limita de primire a ofertelor), scrie NewsIn.

Complexul Energetic Turceni, producator de energie detinut de stat, a inregistrat pierderi de 27,4 milioane lei (6,66 mil. euro) in trimestrul I al acestui an si o scadere cu 22% a cifrei de afaceri, la 227 milioane lei (55,2 mil. euro), potrivit datelor transmise de companie.

In primul trimestru al anului trecut, Complexul Energetic Turceni realizase un profit net de 18,98 milioane lei si o cifra de afaceri de 289,64 milioane lei.

De asemenea, productia de electricitate a CE Turceni a scazut in primele trei luni ale acestui an cu 8%, la 1.342 GWh, fata de productia realizata in perioada similara de anul trecut, de 1.455 GWh.

Complexul Energetic (CE) Turceni include Termocentrala Turceni, cea mai mare termocentrala pe carbune din Romania, care are o putere instalata 2.640 MW, Carierele Jilt Sud si Jilt Nord, puse in functiune in anul 1977, si Mina Tehomir, pusa in functiune in anul 1978.

Impreuna, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.