"Astfel, vom suporta diferenta de 5%, rezultata din cresterea TVA, pentru toate produsele din cataloagele noastre promotionale, articole care se regasesc in cosul zilnic al fiecaruia dintre noi", a declarat Rino Tizzanini, directorul general al CDE R Interex, parte a Groupement des Mousquetaires.

Reteaua Interex este formata din magazine in Ploiesti, Giurgiu, Targu Jiu, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Targoviste, Sibiu, Vaslui, Barlad, Targu Mures, Alexandria si Drobeta Turnu-Severin.

Cine a mai anuntat pastrarea preturilor?

Unii dintre marii retaileri si-au anuntat deja intentia de a pastra preturile intacte in ceea ce priveste produsele care fac parte din ofertele promotionale si la unele articole de baza.

  • Metro Cash&Carry a anuntat ca va compensa marirea TVA pentru produsele promotionale cuprinse in cataloagele din perioada 1 - 14 iulie 2010. "Pentru a rezista in afaceri, pe o piata concurentiala, pastrarea cuvantului dat e o necesitate de la care nu se poate face rabat niciodata, cu atat mai mult in contextul economic actual", a declarat Claude Sarrailh, director management clienti din cadrul companiei germane.
  • Carrefour a decis de asemenea sa nu modifice preturile in cazul produselor care sunt incluse in ofertele promotionale aferente perioadei 1-12 iulie.
  • In mod similar, Real Hypermarket nu va schimba preturile in cazul produselor "la oferta" in intervalul 1-14 iulie. De asemenea, va fi pastrat si programul prin care 300 de produse de baza isi mentine pretul de prim nivel.
  • Oficialii Billa au decis sa nu creasca preturile pentru 1.200 de produse de baza, dintre care 330 sunt articole sub marca proprie Clever.
  • Retailerul de mobila IKEA Romania a hotarat sa suporte majorarea TVA in cazul tuturor produselor. "Absolut toate preturile produselor din magazinul IKEA vor ramane neschimbate", a declarat Cornel Oprisan, retail manager in cadrul companiei.