Casa de Avocatura Bostina si Asociatii redeschide biroul de la Chisinau, mizand pe proiecte de infrastructura si finantari europene

Casa de Avocatura a mai avut un birou in capitala moldoveneasca intre anii 2002 si 2006 pe care l-a inchis fondul deteriorarii relatiilor politice si economice dintre Romania si Republica Moldova.

“Am decis sa redeschidem biroul dupa o pauza de 4 ani datorita recentelor schimbari de la Chisinau, considerand ca acestea sunt de natura sa creasca gradul de atractivitate a Republicii Moldova pentru investitorii straini. Am invatat multe din esecul experientei anterioare si suntem decisi ca de aceasta data sa urmarim un plan de afaceri mult mai bine pus la punct precum si o mai precisa pozitionare pe nisa consultantei de business”, spune Avocatul Coordonator Doru Catalin Bostina.

Activitatea biroului “Bostina si Asociatii” din Chisinau se va concentra cu precadere pe acordarea de consultanta de business pentru constructia institutionala, proiecte de infrastructura, finantari internationale si fonduri europene. E prevazut ca echipa de la Chisinau, formata din 2 sau 3avocati licentiati, sa poata incepe activitatea propriu-zisa la inceputul lunii septembrie 2010. Din punct de vedere operational, biroul de la Chisinau va fi subordonat avocatului-partener Cezar Gusu, care coordoneaza activitatea birourilor internationale ale “Bostina si Asociatii”.

De asemenea, este foarte probabil ca deschiderea biroului Casei de Avocatura “Bostina si Asociatii” sa fie urmata la scurt timp de deschiderea unei reprezentante a “Bostina Associates Financial Consulting”, companie specializata in accesarea de finantari de la Uniunea Europeana.

„Este probabil ca Uniunea Europeana sa se implice mult mai activ in imbunatatirea situatiei economice din Republica Moldova, finantand proiecte menite sa duca la cresterea nivelului de trai din aceasta zona a continentului nostru. In acest context, expertiza pe care noi am acumulat-o in constructia institutionala cat si in accesarea de finantari europene sa fie extrem de valoroase”, mai adauga Doru Bostina.

Casa de Avocatura Bostina si Asociatii este unul din cei mai importanti jucatoriu ai pietei de consultanta juridica din Romania, cu o cifra de afaceri in 2009 de 16,98 milioane euro si peste 130 de avocati si colaboratori.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Avocatul Doru Bostina, judecat pentru evaziune fiscala