“Este un parteneriat important pentru Rominserv, in cadrul caruia vom putea folosi know how-ul acumulat in proiecte similare realizate in cele doua rafinarii ale grupului Rompetrol, Petromidia si Vega. De asemenea, expertiza si experienta dobandite in cei 9 ani de activitate reprezinta un avantaj important pentru consolidarea prezentei companiei pe piata interna si internationala", declara Victor Popovici, director operational al Rominserv.

Rezervoarele fac parte din proiectul de dezvoltare a fabricii de extractie uleiuri vegetale din localitatea Lehliu si vor avea o capacitate nominala de 4.000 de metri cubi, termenul de finalizare a lucrarilor fiind estimat pentru sfarsitul lunii august. Acestea vor fi realizate in sistemul „proiect la cheie” - proiectare, furnizare, constructie si punerea in functiune.

Prin acest proiect, Rominserv continua colaborarea cu grupul Prio, dupa ce in 2008 compania a realizat servicii de reparatii pentru fabrica de biodiesel din Lehliu a grupului portughez. De asemenea, compania a mai derulat proiecte similare de constructie si modernizare rezervoare cu o capacitate de pana la 50.000 mc, in cadrul rafinariei Petromidia.

Citeste si:

In prezent, Rominserv are in derulare proiecte de infrastructura in valoare totala de peste 2,85 milioane de dolari (lucrari de canalizare, alimentare, reabilitare si extindere retele cu apa potabila), in crestere fata de volumul lucrarilor similare desfasurate in 2009 (aproximativ 1,8 milioane de dolari). Compania detine trei puncte de lucru in Romania (Navodari, Ploiesti si Zalau) si doua subsidiare (Plplast Sibiu si Rominservices Therm Mangalia).

Rominserv estimeaza pentru acest an atingerea unei cifre de afaceri de aproximativ 212 milioane de dolari, in crestere cu 20% fata de indicatorul financiar inregistrat in 2009, de aproximativ 177 milioane de dolari. La sfarsitul anului 2008, compania a deschis o subsidiara in Kazakhstan, Rominserv Kazakhstan, care a obtinut o cifra de afaceri de 60 de milioane de dolari in 2009.