Grup Servicii Petroliere a luat un credit de 20 mil. dolari pentru constructia unui gazoduct

EximBank a acordat un credit in valoare de 20 de milioane de dolari companiei Grup Servicii Petroliere (GSP), finantarea urmand sa ajute societatea sa construiasca un gazoduc in Marea Neagra pentru o companie ruseasca.

Creditul este de tip revolving si a fost acordat pe o perioada de 12 luni pentru desfasurarea activitatii curente a societatii.

„Ne bucura faptul ca am reusit sa realizam un parteneriat complex cu Grup Servicii Petroliere in cadrul caruia EximBank a pus la dispozitia companiei produse din toate cele trei arii de actiune - finantare, garantare si asigurare. Alaturi de aceasta finantare (n.r. - in suma de 20 de milioane de dolari), GSP beneficiaza din partea EximBank si de garantii, precum si de o asigurare pentru exporturi estimate la 200 de milioane de dolari”, a mentionat Oana Nuta, directorul de comunicare al EximBank.

Grup Servicii Petroliere a semnat la finele anului trecut un contract cu compania Stroygazmontazh din Federatia Rusa conform caruia firma romaneasca s-a angajat sa construiasca un gazoduct in Marea Neagra. Stroygazmontazh este contractorul general al proiectului, iar beneficiarul este Gazprom.

La finalul anului trecut, EximBank a mai acordat companiei Grup Servicii Petroliere si o garantie in valoare de 70 de milioane de dolari.

Banca de Export - Import a Romaniei - EximBank - este o institutie specializata al carei portofoliu de produse este structurat pe trei mari linii: finantare, garantare si asigurare. Banca sustine activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a sectorului IMM si a companiilor ce deruleaza proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbþia de fonduri europene.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri