Majorare de capital la Glenmark Pharmaceuticals Romania

Grupul indian farmaceutic Glenmark Pharmaceuticals a decis majorarea capitalului filialei din Romania cu suma de 200.000 de dolari, prin emiterea de parti sociale noi.

Compania a decis majorarea capitalului social prin emiterea de parti sociale noi in valoare de 685.000 de lei, varsat in intregime prin aport in numerar, rezultand un capital social de 18,2 milioane de lei, se precizeaza in anuntul din Monitorul Oficial. Valoarea nominala a unei parti sociale va ramane 10 lei.

Ca urmare a majorarii de capital, Glenmark Holding SA, cu sediul in Elvetia, va detine un numar de 1.824.130 parti sociale, reprezentand 100% din capital.

Pentru anul acesta, Glenmark Pharmaceuticals Romania urmareste dublarea cifrei de afaceri, pana la 15 milioane de dolari, potrivit unor declaratii anterioare ale Marianei Wencz (foto), country managerul companiei.

Cresterea veniturilor se bazeaza pe dezvoltarea portofoliului de produse, prin lansarea de 10 noi medicamente din cardiologie, gastroenterologie si sistem respirator, atat originale (produse aflate sub protectia patentului), cat si generice (copii ale originalelor sau originale care nu mai sunt protejate de brevet).

"Compania are in prezent (februarie 2010 - n. red.) 55 de angajati si intentioneaza ca in 2010 sa mareasca numarului acestora pana la 75, ceea ce va marca trecerea Glenmark de la o companie mica, la una de talie mijlocie”, a explicat atunci Wencz.

Grupul a bugetat, pentru cinci ani, investitii de 25 de milioane de dolari destinate filialei romanesti, portofoliul urmand a fi largit anual prin "atacarea” a 1-2 noi arii terapeutice, astfel incat in 2013 sa se ajunga la vanzari de 50 de milioane de dolari. Miza o reprezinta castigarea unei felii tot mai mare din piata locala, sector care are perspective optimiste de crestere pe termen mediu, in linie cu regiunea Europei Centrale si de Est.

Grupul indian Glenmark a intrat pe piata interna farma in martie 2008, avand-o la conducerea filialei pe Mariana Wencz, care anterior fusese sefa Zentiva Romania timp de 5 ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri