„Mentinerea unui echilibru bugetar si a unei stabilitati financiare este importanta pentru asigurarea nevoilor operationale curente ale unei companii, iar orice scadere neasteptata a veniturilor poate determina adoptarea unor masuri drastice pentru compensarea acestora", a declarat Saduokhas Meralyiev, directorul general al grupului Rompetrol.

Seful Rompetrol a mai declarat ca prin sprijinul acordat de actionarul majoritar (KazMunaiGaz), compania nu a operat scaderi de salarii sau restrangeri de personal, obiective care urmeaza a fi urmarite si anul acesta.

Oficialii Rompetrol sustin ca in ciuda rezultatelor negative obtinute in perioada 2008-2010, dar si de companiile membre de pe platforma Petromidia, au fost efectuate mariri salariale in cuantum total de 850 lei brut.

"Trebuie sa tinem cont ca la nivelul platformei Petromidia (Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals, Rompetrol Logistics, Rominserv, Rompetrol Quality Control, Ecomaster si Midia Marine Terminal) nivelul mediu salarial in prezent se ridica la 2500 lei net (3500 lei brut)", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Pe langa aceste sume, angajatii mai beneficiaza de sporuri, venituri aferente orelor suplimentare efectuate, dar si de prime de vacanta. Acestea pot majora cu pana la 42% cuantumul salariului mediu net obtinut de un angajat intr-o luna.

Citeste si:

„Am hotarat sa gasim impreuna cu sindicatele si alte solutii pentru reducerea costurilor si eficientizarea operatiunilor Rompetrol, iar in functie de viabilitatea acestora sa reducem impactul asupra angajatilor si a activitatilor desfasurate. In masura in care economia interna si internationala va da semne de redresare si rezultatele noilor masuri vor fi pozitive, putem relua discutiile de ajustare a salariilor” a adaugat Saduokhas Meralyiev.

Grupul Rompetrol intentioneaza sa treaca pe zero, in ceea ce priveste profitabilitatea, cel mai devreme in 2011, estimand ca situatia se va imbunatati si ulterior, in urmatorii doi-trei ani, potrivit unor declaratii recente. Rompetrol a avut pierderi de 296 milioane dolari in 2008, iar pentru 2009 rezultatul negativ este estimat la peste 160 milioane dolari.

Ultimul an in care grupul a inregistrat profit a fost 2005, cu un castig net de 76,3 milioane dolari. Grupul este detinut integral de compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan.

Sursa foto: www.kmg.kz.