"Intentionam sa infiintam noi spitale in Balcani si sa ne listam la bursa din Istanbul", a declarat presedintele consiliului de administratie al Medicana Hospital, Huseyin Bozkurt.

El a aratat ca Medicana Hospitals a finalizat studiile de fezabilitate pentru constructia unui nou spital in Romania, iar terenul a fost alocat deja de autoritati.

Urmatoarele tinte ale grupului sunt Polonia, Ungaria si Rusia a mai spus Bozkurt, care a precizat ca in prezent 10% din pacientii grupului sunt straini.

In Turcia, Medicana Hospitals atrage pacienti din Liban, Libia, Siria, Arabia Saudita, Irak si Kuweit, cererea fiind ridicata si din Rusia si tarile Orientului Mijlociu.

Bozkurt a mai spus ca Medicana este suficient de mare pentru a fi listat la bursa din Istanbul.

Citeste si:

In martie, Bozkurt a declarat pentru Mediafax ca lucrarile de constructie la spitalul din Bucuresti urmeaza sa inceapa la sfarsitul lunii septembrie, investitia fiind de 30 de milioane de dolari.

Spitalul va avea o suprafata de 10.000 de metri patrati si o capacitate de 100 de paturi, urmand sa fie create 500 de locuri de munca.
Unitatea din Bucuresti va oferi servicii in domeniul cardiologiei, oncologiei, transplantului de organe si fertilizarii in vitro.

Reprezentantul grupului a aratat in martie ca vor fi tratati atat pacienti care vor fi dispusi sa plateasca din surse proprii, cat si cei din unitatile sanitare publice, daca autoritatile vor incheia acorduri in acest sens cu Medicana.

Potrivit lui Bozkurt, grupul intentioneaza sa deschida spitale si in alte orase mari din Romania.