Marea Britanie se situeaza pe primul lor in topul celor mai scumpe rechizite scolare, englezii cheltuind in jur de 1.250 de lei (200 de euro) pentru prima zi de scoala, pe cand in Romania un parinte scoate din buzunar de doua ori si jumatate mai putin.

Urmatorii clasati in topul realizat de Twenga, unul dintre cele mai populare portaluri online din Marea Britanie, sunt germanii, care pot cumpara rechizitele necesare de inceput de scoala cu suma de 680 de lei (160 de euro).

Franta figureaza in clasament ca fiind tara cu cea mai mica suma cheltuita: de 120 de euro, adica aproximativ 500 de lei. Romania se apropie de Franta, parintii fiind nevoiti sa dea in jur de 400-500 de lei pentru rechizitele copiilor, sustine Filip Cristescu, COO-ul lantului de supermarketuri Billa Romania. Calculele sunt facute luand in considerare preturile practicate in magazinele Billa.

"Sunt incluse in aceasta suma (400-500 de lei - n. red.) toate produsele de care poate avea nevoie un elev la inceput de an scolar, incluzand acuarele sau creioane colorate", a precizat oficialul Billa Romania, parte a grupului german Rewe.

In topul dat publicitatii de Twenga se face o comparatie intre preturile practicate in Marea Britanie, Germania si Franta, fiind luate in considerare un cos de 16 produse standard, vandute atat online cat si in magazine. La baza studiului sta analiza a peste 180.000 de produse din Marea Britanie, Franta si Germania, printre care: stilouri, pixuri, creioane, radiere, caiete format A4, ghiozdane, rigle, seturi de geometrie sau de lucru manual.

Grupul Rewe opereaza pe plan local retelele de magazine Selgros Cash&Carry (hipermarketuri cu vanzare en gros), Penny Market si Penny XXL (magazine de discout) si Billa. Primul supermarket Billa a fost deschis in 1999, iar acum lantul numara 51 de unitati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Educatia, fara ministru si fara rechizite inainte de inceperea scolii