Fost sef al Petromservice, retinut de DIICOT, fiind suspectat de spalare de bani - surse

Omul de afaceri prahovean Mihai Sorin, fost director general al Petromservice, a fost retinut de procurorii DIICOT, la Ploiesti, fiind suspectat de spalare de bani intr-un dosar in care ar fi vizate alte patru persoane, intre care un preot, au precizat surse judiciare pentru Mediafax.

Mihai Sorin, fost director general al Petromservice pana in anul 2008, a fost ridicat de la locuinta sa din Ploiesti, in urma unei descinderi a procurorilor DIICOT.

Fostul manager Petromservice este suspectat de spalare de bani, delapidare si constituire de grup infractional, in acelasi dosar fiind cercetate alte patru persoane, intre care un preot din Ploiesti.

Potrivit surselor judiciare citate, in perioada 2003 - 2007 Mihai Sorin ar fi infiintat mai multe socitati comerciale pe numele sau ori ale unor apropiati.

Aceste firme aveau contracte cu Petromservice, careia ii livrau diferite produse sau servicii la preturi supraevaluate, in dauna actionarilor si a statului, afirma sursele mentionate.

Una dintre acuzatiile din dosar este legata de firma Serapis, condusa de sotia omului de afaceri, firma profilata pe servicii de curatenie, care, potrivit anchetatorilor, ar fi executat lucrari de dezinsectie la Petrom si Petromservice, la preturi supraevaluate.

De asemenea, o alta acuzatie este legata de modul in care o parte dintre firmele coordonate de Mihai Sorin si de apropiatii acestuia primeau sponsorizari.

Reprezentanti ai Politiei au confirmat ca au avut loc descinderi la locuinta din Ploiesti a lui Mihai Sorin si ca acesta a fost retinut.

Mihai Sorin detine un post de radio la Ploiesti si are mai multe afaceri legate de comert in judetul Prahova.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri