Directorul Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice Electrica Covasna, Jozsa Csaba, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca sucursala a stabilit bugetul pentru anul viitor, avand in plan investitii de circa patru milioane de euro in lucrari de reparatii, de intretinere si de modernizare.

Potrivit sursei citate, Electrica Covasna va avea, anul viitor, un buget de aproximativ doua milioane de euro pentru lucrari de reparatii si tot doua milioane de euro pentru modernizarea retelei de energie electrica.

De asemenea, exista in fiecare an rectificari bugetare, astfel ca aceste sume ar mai putea creste pana la sfarsitul anului viitor.

Potrivit lui Jozsa, la inceputul acestui an bugetul pentru lucrari de reparatii era de circa patru milioane de lei, ajungand, la sfarsitul celui de-al treilea trimestru, la 7,3 milioane de lei (circa 1,7 milioane de euro).

Jozsa a afirmat ca investitiile in modernizarea retelelor de distributie a energiei electrice reprezinta un obiectiv major al sucursalei, ceea ce va permite atat imbunatatirea calitatii serviciilor oferite clientilor, cat si cresterea capacitatii retelei de distributie.

Citeste si:

Directorul Electrica Covasna a adaugat ca a fost gandita o strategie pe urmatorii ani, care are in vedere modernizarea intregii retele pe teritoriul judetului. Astfel, in urmatorii sapte ani in toate localitatile covasnene vor fi schimbate toate instalatiile.

Anul viitor, vor fi facute lucrari de modernizare in 20 de localitati, in care vor fi schimbate integral instalatiile.

"In sapte ani dorim sa schimbam toata reteaua de energie electrica", a spus Jozsa Csaba.

Sucursala de Distributie a Energiei Electrice Covasna este parte componenta a S.C. Filiala de Distributie a Energiei Electrice "Electrica Distributie Transilvania Sud” S.A.