Viitoarele companii energetice nationale, Electra si Hidroenergetica, ar putea fi infiintate pana la sfarsitul acestui an, a declarat secretarul de stat in Ministerul Economiei Claudiu Stafie, citata de Mediafax.

"Cele doua societati energetice speram sa fie infiintate pana la sfirsitul lui 2010", a spus Stafie.

Guvernul vrea sa creeze doua societati energetice nationale, Electra si Hidroenergetica, care sa comaseze principalii producatori de electricitate si carbune.

Termenul initial privind crearea acestor doua companii era 1 iulie 2010.

Din Electra vor face parte complexurile energetice Turceni si Rovinari, Nuclearelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, sucursalele Hidroelectrica de la Ramnicu Valcea, Sibiu, Targu Jiu si Hidroserv Ramnicu Valcea.

Hidroenergetica va cuprinde Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, sucursalele Termoelectrica Paroseni si Termoserv Paroseni, sucursalele Hidroelectrica de la Bistrita, Buzau, Cluj, Curtea de Arges, Hateg, Portile de Fier, Oradea, Sebes si Slatina.

In Hidroenergetica vor fi integrate si filialele Hidroelectrica Hidroserv Bistrita, Hidroserv Slatina, Hidroserv Portile de Fier, Hidroserv Curtea de Arges, Hidroserv Sebes.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Hidroelectrica: buget de peste 800 MIL. euro pentru modernizare