Tudor este primul sef roman al Velux pe piata locala, dupa ce, pana la sfarsitul anului trecut, grupul danez a preferat sa numeasca la conducerea companiei doar manageri expati.

Suedezul Hans Wreifalt, ce a detinut functia de director general in perioada ianuarie 2009 – decembrie 2010, a parasit Romania pentru a prelua un job la sediul central al Velux.

Tudor s-a alaturat companiei in august 2010, iar pana la sfarsitul anului a trecut printr-o stagiu de pregatire in vederea preluarii noilor atributii.

Inainte de fi recrutat de Velux, el a detinut, in perioada 2007 – 2009, functia de director national de vanzari Divizia Mobila la Rehau Polymer, subsidiara autohtona a grupului german Rehau.

Citeste si:

Anterior, Tudor a mai lucrat pentru Westen Termo (care si-a schimbat ulterior numele in Baxi Romania), Baxi Romania, Qbis (consultanta IT) si Marcom (comercializeaza echipamente industriale si pentru constructii).

A absolvit Facultatea de Finante din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (ASE) in 2000, iar trei ani mai tarziu a finalizat programul romano – canadian de Master of Business Administration (MBA).

Velux Romania, infiintata in 1997 la Brasov, a inregistrat o cifra de afaceri de 28,3 milioane de lei (6,7 mil. euro) in 2009, in scadere cu 35% fata de 2008

Grupul danez Velux, care are circa 10.000 de salariati globali, este prezent in peste 40 de tari la nivel mondial si dispune de 11 unitati de productie.