Razvan Tudor este primul sef roman al subsidiarei locale a grupului danez Velux

Razvan Tudor, 39 de ani, a fost numit la 1 ianuarie in functia de director general al importatorului de ferestre de mansarda Velux Romania, subsidiara grupului danez Velux.

Tudor este primul sef roman al Velux pe piata locala, dupa ce, pana la sfarsitul anului trecut, grupul danez a preferat sa numeasca la conducerea companiei doar manageri expati.

Suedezul Hans Wreifalt, ce a detinut functia de director general in perioada ianuarie 2009 – decembrie 2010, a parasit Romania pentru a prelua un job la sediul central al Velux.

Tudor s-a alaturat companiei in august 2010, iar pana la sfarsitul anului a trecut printr-o stagiu de pregatire in vederea preluarii noilor atributii.

Inainte de fi recrutat de Velux, el a detinut, in perioada 2007 – 2009, functia de director national de vanzari Divizia Mobila la Rehau Polymer, subsidiara autohtona a grupului german Rehau.

Anterior, Tudor a mai lucrat pentru Westen Termo (care si-a schimbat ulterior numele in Baxi Romania), Baxi Romania, Qbis (consultanta IT) si Marcom (comercializeaza echipamente industriale si pentru constructii).

A absolvit Facultatea de Finante din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (ASE) in 2000, iar trei ani mai tarziu a finalizat programul romano – canadian de Master of Business Administration (MBA).

Velux Romania, infiintata in 1997 la Brasov, a inregistrat o cifra de afaceri de 28,3 milioane de lei (6,7 mil. euro) in 2009, in scadere cu 35% fata de 2008

Grupul danez Velux, care are circa 10.000 de salariati globali, este prezent in peste 40 de tari la nivel mondial si dispune de 11 unitati de productie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri