Ne pregătim de o recesiune. Nu știm cât de mare va fi. Nu știm dacă economiile se vor întoarce pe pantă ascendentă după un an, doi sau trei. Și nu știm care sunt sectoarele care vor resimți cel mai mult această scădere. Însă... uite câteva oportunități în orice recesiune:

Opinie scrisă de Răzvan Căzănescu, expert în antreprenoriat și fondatorul TBF.

  • Recrutarea de talente (oamenii sunt pregătiți să plece la companii mai sigure în timpul acestor momente)
  • Creșterea cotei de piață (nu toți competitorii tăi vor fi pregătiți pentru recesiune, iar clienții pe care ei îi pierd pot veni la tine)
  • Achiziții de companii (recesiunea este ca un Black Friday la achiziția de companii, iar dacă te folosești corect de uneltele de finanțare oferite de bănci în această privință, poți achiziționa companii, fără să ai un impact în cash)
  • Concedierea angajaților neproductivi (din păcate mult prea multe companii încă așteaptă recesiunea pentru acest lucru în loc să concedieze oamenii care sunt sub standard din momentul în care evaluările arată acest lucru; însă... este bine și în recesiune decât mai târziu)
  • Renegocierea contractelor cu furnizorii (în sfârșit este puterea la tine, așa că nu ar trebui să o lași nefolosită)

Și nu uita că în orice recesiune, deși companiile pot pierde în vânzări câștigă putere asupra angajaților. Atunci când economiile duduie, angajații sunt regii. Când nu, vine rândul companiilor. Și acela este momentul perfect pentru introducerea regulilor și procedurilor corecte, pentru ca apoi oamenii să fie deja învățați cu ele.

Sursa foto: TBF

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri