Operatorul de servicii medicale MedLife va investi in acest an 25 de milioane de euro pentru extinderea retelei prin inaugurarea a trei spitale, a unor noi clinici si farmacii, precum si pentru proiecte noi, care includ si achiziitii de unitati medicale.
"Anul 2011 este un an cu investitii foarte mari. Bugetul alocat investitiilor pentru acest an se ridica la 25 milioane de euro", a declarat presedintele CA al MedLife, Mihail Marcu, pentru Mediafax.

MedLife va deschide pana in martie sau aprilie trei spitale, unul de pediatrie in zona Baneasa, care va avea 120 de paturi, un spital de urologie in zona Obor cu 50 de paturi, precum si un spital generalist la Brasov, cu 60 de paturi.

Compania va investi in total pentru unitatea de pediatrie 10 milioane de euro, pentru cea de urologie 2,7 milioane de euro, iar spitalul din Brasov va fi deschis in urma unei investitii de 2,5 milioane de euro.

Tot in acest an, MedLife va deschide o clinica in zona Titan, investitie de 500.000 euro.

Marcu a adaugat ca MedLife va lansa anul acesta doua proiecte noi, care includ un spital multidisciplinar, cu sectie de urgenta, in zona Floreasca din Bucuresti, pentru care va investi initial aproximativ 10 milioane de euro (investitia nu include echipamentele medicale), si un spital generalist in Cluj-Napoca pentru care vor fi alocate pana la 2,5 milioane de euro.

"Proiectul de la Cluj va include doua sali de chirurgie, sectie de interne, o clinica cu 20 de cabinete, laborator si linie de imagistica, plus 45 de paturi in ambulatoriu si 10 pentru salonul postoperator. Atat pentru acest proiect, cat si pentru cel din Floreasca suntem in faza de obtinere de avize si speram sa putem incepe lucrarile cat mai devreme in acest an", a spus Marcu.

De asemenea, el a spus ca MedLife a bugetat pentru acest an 7-8 milioane de euro pentru trei achizitii de unitati medicale, in doua orase din afara Bucurestiului, neprecizand daca este vorba despre spitale sau clinici.

"Este vorba despre operatori importanti din orasele respective. E o piata destul de importanta si cu stoc mare de achizitie, dar ne uitam doar la unitatile care pot fi de real interes si care pot sa adauge valoare si pe termen lung", a precizat presedintele MedLife.

MedLife va mai deschide in acest an cel putin trei farmacii proprii PharmaLife. In prezent, compania detine cinci unitati farmaceutice.

Compania MedLife, care a incheiat 2010 cu o cifra de afaceri estimata de aproximativ 40 milioane de euro, previzioneaza ca va rula in acest an afaceri in valoare de 53 de milioane de euro.

Operatorul de servicii medicale private a bugetat pentru intervalul 2011-2013 investitii totale in valoare de 45 milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri