Ambasadorul R. Moldova, catre oamenii de afaceri: Treceti Prutul cu indrazneala!

Iurie Renita, ambasadorul Republicii Moldova in Romania, a declarat ca tara pe care o reprezinta ramane un mediu de afaceri necunoscut, paradoxal, in special pentru oamenii de buisness din Romania.

„Cadrul economic din republica Moldova ramane unul atractiv, 2010 a fost un an fara precedent sub aspectul demersurilor politice si sfatuiesc firmele romanesti, sa profite de aceasta conjunctura extrem de favorabila. Treceti Prutul cu mai multa indrazneala, cu investitii, profitul va este garantat!”, a precizat Iurie Renita, prezent in cadrul seminarului "Avantajele investitiei in Republica Moldova - poarta de conexiune intre UE si tarile CSI", organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Consult Group Romania si Ambasada Republicii Moldova in Romania.

Volumul comertului intre Republica Moldova si Romania in perioada ianuarie – noiembrie 2010 a cunoscut o crestere de 15% fata de aceeasi perioada din 2009, evolutie care se datoreaza, in mare parte, exporturilor in Republica Moldova.

Valoarea exporturilor a fost de circa 340 milioane dolari.

In prezent, in Republica Moldova activeaza 420 de companii romanesti, o cifra net inferioara firmelor de peste Prut care deruleaza afaceri in Romania – 16.000.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri