Romania inca nu da semne ca va depasi criza economica, este de parere Frank Hajdinjak, directorul general al companiei de utilitati E.ON Romania.
“Nu suntem siguri ca vom avea crestere economica, nu vedem semne de crestere”, a spus Hajdinjak in cadrul unei conferinte de presa.

In plus, directorul general al E.ON Romania a precizat ca estimarile pentru vanzarile din 2011 la gaze si electricitate indica o stagnare, la fel ca si in 2010, in conditiile in care consumul nu va creste.

In 2010, cifra de afaceri consolidata a fost comparabila cu cea din 2009, de 4 miliarde de lei.

“Chiar daca mai multe companii s-au retras din companii energetice importante, ca urmare a nesigurantei tot mai ridicate de pe aceasta piata, E.ON a reusit sa isi consolideze pozitia in Romania si sa obtina, potrivit estimarilor, avand in vedere ca anul fiscal inca nu s-a incheiat, rezultate acceptabile, comparabile cu cele din 2009, in toate domeniile in care este activ, mai putin in cel al furnizarii de gaze care este supus unor presiuni puternice la acest moment”, au explicat oficialii companiei.

Cantitatea de electricitate comercializata de E.ON anul trecut s-a ridicat la 3,44 TWh (3,3 TWh in 2009), pe cand cea a gazelor naturale s-a cifrat la 25,8 TWh (25,8 TWh in 2009). Numarul de angajati s-a redus in 2010 pana la 6.650 de la 7.400 in 2009, dar oficialii E.ON au declarat ca anul acesta nu se vor face reduceri de personal semnificative.

E.ON a intrat pe piata romaneasca in 2005, atunci cand compania germana a preluat Distrigaz Nord si Electrica Moldova. In 2007 se produce separarea activitatilor de distributie a gazelor naturale si electricitatii de cele de furnizare, rezultand companiile E.ON Gaz Romania, E.ON Gaz Distributie, E.ON Moldova Furnizare si E.ON Moldova Distributie.

In 2009, E.ON a infiintat compania-platforma pentru toate operatiunile sale – E.ON Romania. Anul trecut, s-a infiintat E.ON Energie Romania, rezultata din fuziunea E.ON Gaz Romania si E.ON Moldova Furnizare. Tot anul trecut, prin compania E.ON Regenerabile Romania, germanii au demarat primele proiecte in domeniul energiei verzi care ar putea cumula o capacitate de 150-250 MWh.

In prezent, E.ON are 1,5 milioane de consumatori de gaze naturale si 1,4 milioane de consumatori de electricitate in nordul tarii. E.ON are 51% din actiunile E.ON Moldova Furnizare si E.ON Moldova Distributie, Electrica – 27% si Fondul Proprietatea – 22% din capitalul fiecarei societati. Compania a incheiat anul cu un numar de 6.650 de angajati.

Legat de acelasi subiect:

E.ON a platit dividende pentru prima data de la intrarea pe piata locala. Vezi aici cat a luat statul

Hajdinjak, E.ON Romania: Este putin cam tarziu pentru cresterea preturilor la gaze

Citeste si:

Vantul sufla impotriva investitorilor din energia eoliana. Ce pierde Romania?

RWE, Iberdrola si GDF Suez ies din proiectul reactoarelor de la Cernavoda. De ce?




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri