Tunc si Ali Capa, fostul presedinte, respectiv directorul de investitii ai dezvoltatorului Anchor Grup, aduc in Romania franciza Wienerwald, un cunoscut lant german de restaurante, investitia initiala ridicandu-se la 3 mil. euro.

Lansata in Germania in urma cu 55 de ani, reteaua Wienerwald detine in prezent 34 de restaurante in Germania si 33 in Turcia. In 2010, compania a raportat afaceri de 25 mil. euro in Germania, respectiv 18 mil. euro in Turcia.

Franciza este adusa in Romania de Tunc si Ali Capa, capitalul alocat initial in noul restaurant fiind de 3 mil. euro. Cei doi fosti manageri ai dezvoltatorului imobiliar Anchor Grup sunt si membri in consiliul de administratie al lantului de supermarketuri G’Market. Primul restaurant va fi deschis la Bucuresti in aceasta primavara.

In urmatorii 3 ani, Wienerwald isi propune sa deschida 35 de restaurante in tara, in regim propriu sau in sistem de franciza. In acest sens, compania va angaja peste 600 de persoane.

Oferta Wienerwald se axeaza pe produsele din carne de pui, in sistem de livrare rapida. Pe aceasta piata mai activeaza lanturile de tip fast food McDonald’s, KFC si Burger King.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Un nou restaurant Burger King se deschide in Romania